lauantai 19. marraskuuta 2016

Uusi poni tuttavuus

Hei! Tänään pääsin tunnilla menemään aivan uudella ponilla, Queenilla. Ponista tiesin vain sen, että laukka pitää saada kunnolla rullaamaan tai muuten se jää paikalleen laukkaamaan. Kiviojille saapui keskiviikkona NoShoutin korvanapeja ja meidän tuntilaiset saivat testata niitä ensimmäisinä. Ratsastajat saavat korvaansa siis norvanapit, joihin ratsastuksenopettaja sitten puhuu. Alkuun tuo korvanappi tuntui aika hassulta ja mietin moneen otteeseen, että putoaakohan se, kun lähdetään kunnolla laukkaamaan. Nappi pysyi oikeastaan koko tunnin paikallaan. Kenttä ei ollut mahti kunnossa, joten tehtiin perus juttuja lähinä ravissa. Kuvista kiitos Nealle!



Sitten takasin itse ratsastukseen. Queen toimi tosi hyvin koko tunnin ajan, paitsi kävi laukkojen jälkeen vähän kierrkosilla, mutta musta tuntu etten saanut ns. "yhteyttä" poniin. Tämä voi myös johtua siitä, että poni oli minulle aivan uusi. 

Alkukäyntien jälkeen alettiin ravamaan ja ravissa heitettiin jalustimet pois. Ravissa alettiin tehdä R-ja S-kirjaimissa pysähdys ja peruutus neljä askelta. Jossain vaiheessa otettiin mukaan pääty-ympyrät. Mulla oli aluksi vaikeuksia istua Queenin raviin, joka oli mun omasta mielestä välillä aika pomputtava. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samoja juttuja. 




Kenttä oli sen verran märkä ja paikoittain huono niin laukattiin vain L päädyssä. Laukoissa Queen alkoi ennakoiman tosi paljon ja kiihdytteli. Erittäin vaikeaksi tehtäväksi osoittautui laukan lyhentäminen ja kokoaminen, jolloin poni ei olisi tahtonut hidastaa tai siirtyi raviin. Otettiin sitten myös pääty-ympyrä mukaan. Tämä tehtiin myös toiseen suuntaan. Päästiin Queenin kanssa myös vetoavuksi hitaammalle ponille ;) Laukka lähti melko hyvin rullaamaan, vaikka oli alussa vähän hutiloimista.





Lopuksi oltiin vielä muutama erä talli palaa!-leikkiä, jossa ei jääty kertaakaan. Tunti ei ollut mikään paras, mutta olihan Queen mulle aivan vieras poni. Kaikesta huolimatta mukaan mahtui muutama kappale hyviäkin pätkiä. Seuraavalla viikolla mulla jää ratsastus tunti poikkeuksellisesti välistä, mutta piakoin tulee postausta parin viikon takaisista tunneista.



3 kommenttia:

  1. Okein hyvin kirjoitat, sieppaa tää teksti jotenkin mukaansa! :) Siksi olenkin nyt sun uusi lukija ♥ Hyvää vuorta 2017!!

    kakskorvaa.blogspot.fi

    VastaaPoista