perjantai 8. heinäkuuta 2016

Räjähdysaltis hevonen

Tämän päivän ratsu oli ainakin sellainen. Turotaren yksi suurimmista kulmakivistä ratsastuksen suhteen on rentous. Käynnissä hevonen on vielä täysin rento, mutta kun alkaa raveilemaan pää nousee kohti taivasta ja vauhdista tulisi varmasti jo ylinopeussakot. Eli päivän tavoitteena oli siis hevonen joka venyttäisi kaulaansa edes vähän.


Alkukäynneissä Turotar oli jo vähän "liiankin" eteen päinpyrkivä eli meinasi lähteä raviin. Alkukäyntien jälkeen otin ohjat tuntumalle ja lähdin lyhentämään ja pidentämään käyntiä, jolla koitin saada hepan herkäksi suusta. Otin jopa muutaman peruutuksenkin, jonka jälkeen heppa ei yhtään kuunellut pidätteitä, aukoi vain suutaan ja käveli iloisesti eteenpäin. Tuli ihan pala kurkkuun ja teki mieli heittää hanskat tiskiin. Noin kieroksen sain tapella tämän vaivan kanssa, ennenkuin heppa päätti  antaa periksi. Koska Turotar ei vastannut apuihin halutulla tavalla otin vielä huolelliset pysähdykset ennen ravi työskentelyä.


Näistä kahdesta kuvasta näkyy tämä jäykkyys
Ravissa lähdin tekemään pääty-ympyröitä ja isoja ympyröitä, joilla Turotar tarjosi hetkellisesti rauhallistakin ravia. Hieno tyttö! Kun olin työskennyt ympyröillä jo tovin ja olin tyytyväinen ja otin välikäynit ennen laukkoja.





Välikäyntien jälkeen otin ohjat tuntumalle ja lähdin keventelemään jälleen pääty-ympyröillä, joilla taisi tulla muutama laukka askelkin ... Hups! Laukannostot oli aika hyvin räjähtäviä. Laukka kiihtyi varmaankin 100km/h, mutta tämäkin kesti korkeintaan 10 metriä. Siitä sitten lähdettiin laukkaa parantamana laukkaa. Tein noin 4 nostoa, jotka kaikki olivat samanlaisia. Muutaman kerran laukkasi vähän pidemmänn matkan, jotta laukka ei päättyisi niin lyheen. Tuolloin laukka olikin pätkittäin ihan siedettävääkin. Suunan vaihto, jolloin päätin että nostaisin laukan vain ympyrällä, jolloin hepan oli pakko lyhentää laukkaa, eikä kiitää suoraan eteenpän. Laukka ympyrällä olikin tosi hyvä ja siirryin toiseen päätyyn, jossa on enemmän enemmän tilaa laukata. Kuitenkin ympyrät vain levisivät tai pienentyivät. Siinä sitten koitin laukka paikkaila - tuloksetta. Tämän jälkeen oli loppu ravien ja käyntien aika. 






Pahoittelen joidenkin kuvien laatua rajauksesta johtuen.

2 kommenttia: