maanantai 12. syyskuuta 2016

Astetta erinlaisempi ratsu

Hei! Lauantain tunnit olitiin siiretty poikkeuksellisesti perjantaille ja mulle oltiin laitettu tunnille Cara, joka on siis mun ratsastuksenopen hevonen, ja käy silloin tällöin tunneilla. Mua jännitti ennen tuntia todella paljon ja mulla oli hirveästi ennakkoluujoja Carasta.



Alkuun verkkailtiin kevyessä ravissa molempiin suuntiin tehden isoja ympyröitä. Kun oltiin verkkailtu molempiin suuntiin tultiin kaikki isolle pääty-ympyrälle, jossa raveiltiin ensin harjoitusravissa. Caralla on tosi isot liikkeet, joten mun oli tosi vaikea istua satulassa paikallaan. Laukan nostossa arvelutti että Cara katoaisi alta, mutta laukka nosti helposti ja vaikka Cara oli alkuun tosi löysä. Laukattiin myös hetki kevyessä istunnassa, jolloin sain Caraa vähän heräteltyä. Annettin heppojen kävellä hetki, ennen kuin alettiin hyppäämään.


Otettiin verkka hypyt pienelle ristikolle (minulle ja Caralle nostettiin hieman), jonka jälkeen laukattiin muurin vierestä. Cara otti ristikolle hieman isomman hypyn, johon en ollut olenkaan varautunut. Toinen jalustin lähti jalasta, mutta onneksi sain sen takaisin jalkaan ja päästiin jatkamaan matkaa. Tämä jälkeen tultiin ristikko muurin kanssa (2x) kaarevalla linjalla ja molemmille esteille tuli hyvät hypyt.



Sitten alettiin tulemaan rataa niin, että tultiin ristikko ja muuri, sen lävistäjällä olevat kaksi pystyä ja toisella lävistäjällä lankku ja vesieste. Ristikolle ja muurille tuli hyvät hypyt, mutta muille esteille en nähnyt paikkoja, joten en päässyt hyppyihin mukaan. Tämä tultiin viellä toisen kerran, mutta sarjojen esteet korotettiin noin 70-75 cm. Kaikille esteille tuli hyvät hypyt, mutta lankkulle ja vedelle tuli niin huonot hypyt että tultiin kerran tuo sarja uudelleen, jolloin se meni vähän paremmin.




Lopuksi mentiin pellolle hyppäämään maastoesteitä ja päästiin jopa testaamaan uutta maastoestettä. Kokonaisuudessa tunti meni hyvin ja Cara oli oikein mukava tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti